Ako zabaliť darček? Naše tipy vám pomôžu | Ahooy.sk

Jak zabalit dárek? Poradíme vám

Autor:

Datum: 2021-09-21 17:55:22

Jak zabalit dárek? Poradíme vám

Balení dárků může být pro některé lidi problematické. Doma samozřejmě nikdy nemáme dostatečné množství balicího papíru se správným motivem (a použít ten vánoční opravdu v srpnu nechceme), a lepicí páska vždy dojde v tom okamžiku, kdy se nám konečně s nehtem podaří najít její konec. V dnešním článku se vás pokusíme inspirovat několika originálními metodami balení dárků.

Jak sbalit dárek
V první řadě je třeba si promyslet, zda dárek opravdu třeba nějak dodatečně balit. Pokud chceme myslet i na planetu, nesmyslné utrácení papíru, igelitů a plastů je velké i bez toho, abychom zabalenou, nově-koupenou věc balili do dalšího obalu. Pokud chcete nějaký předmět vizuálně oddělit od jiných a jasně zdůraznit, že je to dárek, stačí, když na něj přivážete jednoduchou mašle. Pokud jste se pro balení dárku rozhodli, rozložte si balicí papír na stůl tak, abyste na něj mohli vložit váš dárek. Teď máte představu o velikosti vašeho dárku a můžete balicí papír odstřihnout tak, abyste měli dostatečný prostor po všech stranách. Je třeba počítat s obalením dárku z každé strany a myslet i na rezervu. Jakmile byste měli odstřihnutou dostatečnou část balicího papíru, přeložte papír z jedné i z druhé strany. Následně z vrchní a spodní části můžete papír přeložit také tak, že jeho koncové rohy sklopíte směrem dovnitř. Tímto způsobem zabráníte tomu, aby byly vidět stopy po stříhání papíru nebo aby byla vidět i vnitřní - často bílá strana papíru na zabaleném dárku. Následně všechny části přilepte lepicí páskou a dárek je krásně zabalený.

Balení do bavlněné tašky
Zabalit dárek můžete i do praktické bavlněné tašky, která je dárkem i sama o sobě. Díky originální potisku řeknete obdarovanému, že ho máte rádi i beze slov. Navíc bavlněné tašky po rozbalení nemusí skončit v odpadním koši jako běžný balicí papír. Minimalizujete tak odpad a šetříte přírodu. V naší nabídce najdete unikátní tašky s originálním designem pro celou rodinu.

Balení do sklenic
Některé slovenské obchody už dávněji zavedly originální způsob balení zboží do zavařovacích pohárů. V těch si můžete odnést domů i potraviny nebo kosmetiku z mnoha bezobalových obchodů. Existuje však ještě originálnější způsob, jak sbalit dárek. Pokud chcete třeba koupit ocinovi tričko s motivem piva nebo s nějakým pivním citátem, prostě ho srolujte a zabalte do pivního křídel. Dostane tak dva pivní dárky v jednom.

Obal, který je třeba rozbít
Trička s potiskem jsou nerozbitným dárkem, který můžete zabalit opravdu originálním způsobem. V oblibě je například stloukání malých beden z balzového dřeva, které je třeba vylíbit s páčidlem. Stejně tak můžete vymodelovat dárkovou krabici ze sádry či z hlíny. Podobně, jako prasátko s úsporami, takový obal je třeba vždy dělat hrubou silou, což může být na oslavě zábavným momentem.

Trendy jsou i přírodní obaly
Lněné, konopné nebo kopřivové sáčky, dřevěná krabička vystlaná slámou, taška z kompostovatelného papíru. Možností přírodních obalů je opravdu neúrekem a je jen na vás, který obal si vyberete. Skvělé je, že tyto obaly nezatěžují životní prostředí a většinou je můžete použít i opakovaně.

A jak ten dárek vybrat?
Někteří lidé si s balením dárkem vůbec nedělají starosti, ale mají problém s výběrem správného daru pro konkrétní osobu. V naší nabídce najdete širokou paletu triček s různými motivy i citáty, které potěší opravdu každého. Pokud máte pocit, že dárek, který jste vybrali, není dostatečný či originální, tričko z naší nabídky to určitě napraví.